Buscar este blog

domingo, 28 de junio de 2015

Carolina Punset (C's) i el discurs de l´odi



El discurs de l'odi de Carolina Punset
(Ciudadanos C's) contra el valencià / català en el ple d'investidura del president de la Generalitat Ximo Puig.
Punset considera ‘aldeano’ i inútil l'ensenyament en valencià. 
La líder de C's ataca el nacionalisme independentista de Compromís.
La portaveu de Ciutadans en les Corts Valencianes, Carolina Punset, ha elaborat un discurs en el debat d'investidura en el qual ha advertit els socialistes que, a pesar que hi ha coses que els uneixen, estan massa prop del "populisme i el nacionalisme".
D'aquesta manera, i centrant-se especialment en la llengua, ha assenyalat la importància d'una educació que no "abandone les llengües universals per a recuperar una minoritària" que, encara que pot ser entranyable, és poc útil per a trobar ocupació". Així, ha remarcat que "allà on triomfa la immersió lingüística estem tornant a l'aldea".
Punset ha precisat que "ningú nega que el valencià és un bé cultural i que ha de protegir-se i aprendre's de forma proporcionada en l'escola, però si ho convertim en idioma únic, estem frenant el desenvolupament personal i col·lectiu de la Comunitat".
La portaveu de C's ha insistit en la idea de les bondats del canvi per a la Comunitat, encara que ha expressat les seues reserves pel fet que el PSPV forme govern amb Compromís, perquè dins de la coalició està el Bloc que és una formació "nacionalista". En aquest sentit, ha afirmat que "no existeix nacionalisme moderat, és sempre una cursa cap a la independència".
Un altre dels punts del discurs del candidat socialista a la Presidència de la Generalitat, Ximo Puig, que ha suscitat les reserves de Ciutadans és que "ho fia tot a demanar diners a Madrid".
"Diu que està cansat d'ofrenar noves glòries a Espanya, però eixa confrontació entre la Comunitat i Espanya, a què ve? Com si fórem coses diferents... D'açò, a 'Espanya ens roba' hi ha un pas", ha assenyalat Punset, que s'ha preguntat "quan --els socialistes-- començaran a vendre aquest missatge? Quan no els donen el que demanen?".
Així mateix, ha lamentat el "populisme" de Puig per, "de manera irresponsable", fer promeses "que no es poden complir". "Ens preocupa i sembla poc prudent fer tantes promeses i haguera sigut mostra de responsabilitat un discurs més prudent i menys populista, en el qual no s'hagueren promès rendes bàsiques, obrir ja una televisió...", tot i que "estem en situació de fallida a la Comunitat".
Tornant a l'assumpte dels nacionalismes, Carolina Punset ha posat en paral·lel la situació del PSC l'any 2000 i la del PSPV en l'actualitat, tots dos per la seua "deriva nacionalista". Així, ha assenyalat que el socialisme català "s'ha deixat pel camí més de dues terceres parts dels seus votants en l'última dècada per la seua infrangible adhesió al nacionalisme català més ranci".
"El PSPV ha emprès el mateix camí que fa 15 anys va prendre el PSC" i dins del PSPV, "Puig forma part de l'ala més pròxima al nacionalisme i la política d'immersió lingüística la va iniciar el Consell de Lerma, del qual va formar part i que ha provocat que més del 90 per cent de les escoles públiques a Castelló tinguen un sistema en valencià", ha declarat.
En aquest sentit, Punset ha distingit els passos que segueix el nacionalisme, que "només es lleva la careta quan estan segurs que no perdran vots" per a triomfar. Així, ha explicat que primer passa per una fase "d'afirmació del supòsit col·lectiu que anomenen poble"; d'ací a una "parasització de l'espai públic, normalment a través de la imposició de la llengua"; i finalment passen a l'"ocupació dels mitjans de comunicació públics". De fet, a Catalunya tenen "sis canals dedicats a la causa del nacionalisme", ha agregat.
La portaveu de C's ha portat aquest discurs a la política educativa en assenyalar que "les classes menys acabalades estan condemnades a passar per la pedra de la immersió lingüística en els centres públics". En aquest sentit, ha advertit que per mitjà del pacte de Govern, Compromís "posarà en Educació una persona vinculada al nacionalisme català perifèric".
"Pobre el que no es puga pagar una educació pública perquè hauran d'aprendre espanyol per osmosi. Es diuen socialistes però exclouen del plurilingüisme els més vulnerables", ha resolt.

No hay comentarios:

Publicar un comentario